Portfolio

In de wolken

Het bedrijf New Lines heeft Interaction Design benaderd om mee na te denken over een concept waarin het oudste winkelcentrum van België centraal staat. In oktober 2018 wordt Shopping 1 te Genk namelijk 50 jaar. Na 2 weken brainstormen zijn we op het concept “In de wolken” gekomen.

Wat we willen doen met ons concept is om een interactieve regenboogtunnel te maken die van kleur zal veranderen naargelang er mensen doorheen lopen. Daarnaast willen we er ook een spelelement aan toevoegen, namelijk als men een bedrag boven de 20 euro heeft uitgegeven in deelnemende winkels van Shopping 1, krijgt men een wolkenmunt. Met deze munt kunnen ze het spelelement van de tunnel activeren. Als dit gedaan wordt, beginnen 4 van de 6 bogen te flikkeren en van kleur veranderen. Onder deze 4 bogen staan pilaren met wolkenknoppen op. Het is aan de speler dan om de 4 flikkerende bogen op dezelfde kleur te krijgen. Als dit lukt, ontvangt men een prijs in de vorm van een kortingsbon die men kan besteden binnen Shopping 1.

Om aan te kunnen tonen dat het concept zou kunnen werken, moesten we een werkend prototype maken. Dit ziet u in het filmpje onderaan gelinkt.

 

Team

Inti Valderas Caro
Maarten Van den Boomen
Tine Favoreel

3
52 views